Overzicht van producten van fabrikant Waddendons

We zien ze letterlijk vliegen. Duizenden wilde eenden, die neerstrijken op het Wad. Het is altijd een betoverend gezicht. Zodra het eb wordt, scharrelen ze hun kostje bij elkaar op de vrijgevallen zandplaat. Op de achtergrond zie je de glinsterende zee en kleurrijke luchten.

Als echte Texelaars weten wij dat ons eiland de mooiste, natuurlijke grondstoffen voortbrengt. Al 30 jaar produceren wij dekbedden met wol van het Texelse schaap. Dit weldadige product staat garant voor ongekend slaapcomfort. En dat is precies wat u ook kunt verwachten van onze Waddendons collectie. hoge kwaliteit en diervriendelijk geproduceerd. Neemt u van ons aan: het slaapt heerlijk luchtig onder dons!

We zien ze letterlijk vliegen. Duizenden wilde eenden, die neerstrijken op het Wad. Het is altijd een betoverend gezicht. Zodra het eb wordt, scharrelen ze hun kostje bij elkaar op de vrijgevallen zandplaat. Op de achtergrond zie je de glinsterende zee en kleurrijke luchten.

Als echte Texelaars weten wij dat ons eiland de mooiste, natuurlijke grondstoffen voortbrengt. Al 30 jaar produceren wij dekbedden met wol van het Texelse schaap. Dit weldadige product staat garant voor ongekend slaapcomfort. En dat is precies wat u ook kunt verwachten van onze Waddendons collectie. Hoge kwaliteit en diervriendelijk geproduceerd. Neemt u van ons aan: het slaapt heerlijk luchtig onder dons!


In vogelvlucht


Het Waddengebied is een ongerept stuk Nederland. Een plek waar je kilometers ver kan kijken. Het getij laat er elke dag haar sporen na. In de winter trekken eidereenden naar het Wad; een voedselgebied vol kokkels en mosselen. Nadat hun buiken rijkelijk zijn gevuld, gaan ze terug naar hun broedplaats rond de Noordelijke IJszee. In deze koude kuststroken van Groenland tot IJsland, is warmte van levensbelang. Donsveren zijn de beste, natuurlijke isolator. Niet voor niets is een dekbed met eidereendendons van topkwaliteit. Boeren en vissers mogen de waardevolle veren op het Wad verzamelen, onder toeziend oog van het ministerie van LNV. Het unieke natuurgebied is ook de thuisbasis van andere wilde eenden. De bekendste is het mannetje met de glanzend groene kop, wit halsbandje en kastanjebruine borst. Jaarlijks broeden er bijna 400.000 wilde eenden in Nederland. Het dons die voor ons wordt geselecteerd, is gemêleerd van kleur. Zo herkent u direct de herkomst van kwaliteit van uw Waddendons dekbed.


Eidereendendons, ganzendons of scharreldons dekbed?


Eidereendendons is zeer exclusief. Niet alleen door de zeer beperkte hoeveelheden die er beschikbaar zijn, maar ook door de onvergelijkbare eigenschappen van eidereendendons. Op het gebied van warmte- isolatie en levensduur is eiderdons door niemand te overtreffen! Een eidereendendons dekbed bestaat uit kleine vakjes die op ambachtelijke wijze worden gevuld. Hierdoor blijft het eiderdons perfect op zijn plaats.


Onze ganzendons is niet van Texelse, maar Siberische komaf. Vanwege deze kwalitatieve en exclusieve dons vindt u ook hiervan bestaande dekbedden in ons assortiment. Siberische ganzendons is nog lichter dan die van de eidereend en werkt erg isolerend. Wij hebben dan ook een ganzendons dekbed voor u voor in de zomer, herfst en gedurende het hele jaar.


De scharreldons dekbed van Waddendons blijft echter de favoriet uit ons assortiment. Voor elk seizoen beschikken we over een dekbed gevuld met zilver/witte scharreldons. Hiermee slaapt u gegarandeerd luchtig en behaaglijk. De dons is afkomstige van onze wilde eenden op het wad die op diervriendelijke wijze zijn geproduceerd.


Waarom de Texelse slaapfabriek?


Voor alle dekbedden, onderdekbedden, kussens en nog veel meer, zijn wij uw perfecte webshop! Wij van de Texelse slaapfabriek zijn een expert in slaapproducten, het is gemaakt van echte Texelse schapenwol. Dit is de perfecte plek om uw nachtrust perfect te maken en uitgerust wakker te worden! Neem snel een kijkje in onze shop!


 

Meer
Toont 1 - 9 van de 9 items
Toont 1 - 9 van de 9 items