Welk matras past bij mij?

Een goed matras is essentieel voor een goede nachtrust. Wanneer u slaapt, verandert u regelmatig van slaaphouding. Een goed matras zorgt ervoor dat draaien en veranderen van slaaphouding makkelijk kan plaatsvinden. Het matras moet het lichaam ondersteunen.
 
Welk matras bij u past, is afhankelijk van een aantal factoren. Wilt u een nieuw en goed matras kopen? Dan is het belangrijk dat u rekening houdt met uw gewicht/lichaamsbouw, lengte, eventuele rug- en nekklachten en persoonlijke wensen.
 

Welke opties heeft u bij de Texelse Slaapfabriek?

De wolmatrassen van de Texelse Slaapfabriek zijn allen voorzien van pocketveren. De matrassen bestaan uit meerdere veren die apart verpakt zijn. De veren staan in rijen, waardoor het matras een goed draagvermogen heeft. Tegelijkertijd is het matras ook goed buigbaar en soepel en bieden ze optimale ondersteuning, ventilatie en vochtregulatie.

Texeler Buitengewoon wolmatras – Bestaat uit traditionele pocketveren. Doordat de veren in een honingraatmotief liggen, zorgen ze voor een goede ondersteuning van het lichaam. Het Texeler Buitengewoon matras voelt iets harder aan dan de Texeler Op en Top variant. Houdt een van een wat harder matras en heeft u weinig last van uw rug of nek? Dan is dit matras erg geschikt. Het Buitengewoon matras is er in twee varianten: medium of steviger. Wij adviseren mensen boven 85 kg te kiezen voor de stevigere variant.
 
Texeler Op en Top wolmatras – Bestaat uit micro-pocketveren. Deze veertjes zijn kleiner dan de traditionele pocketveren, waardoor er meer veertjes per vierkante meter zijn. Het matras geeft hierdoor een nog betere ondersteuning en voelt tegelijkertijd iets zachter aan dan de Texeler Buitengewoon matrassen. Dit matras is uitermate geschikt voor mensen met rug- en nekklachten. Ook wanneer u wat meer transpireert, is het Op en Top matras aan te raden. Deze ventileert en isoleert uitstekend. Het Op en Top matras is er in twee varianten: medium of steviger. Wij adviseren mensen boven 85 kg te kiezen voor de stevigere variant.
 

Kies de juiste lengte

Een te kort matras is erg vervelend. De lengte van het matras is uiteraard afhankelijk van de maat van het bed, maar moet ook aansluiten bij de lengte van uw lichaam. Wij adviseren een matras te kiezen dat minstens 15 cm langer is dan uw lichaamslengte. Bent u 1,95 meter lang? Dan heeft u een matras van minstens 2,10 meter nodig.

Kies het afdekmateriaal

De Texeler matrassen kunt u kopen met verschillende afdek materialen.
 
De Buitengewoon extra variant is standaard afgedekt met HR-schuim, zuivere Texelse lamswol en fijne, zachte badstof. Hierbij zijn beide zijden 100% katoen velours.
 
De Op en Top extra matrassen zijn standaard afgedekt met  Talalay latex, zuivere Texelse lamswol en fijne, zachte badstof. De materialen isoleren en ventileren beter dan HR-Schuim en zorgen dus voor een betere temperatuurregeling.
 
Lekker warm slapen? Ideaal is dan de Buitengewoon plus variant of de Op en Top plus variant, welke 1 zijde velours hebben, en 1 zijde wolwacht. Met deze matrassen kunt u goed inspelen op de temperatuursverschillen van de verschillende seizoenen. In de winter ligt u lekker warm op de wolkant, en in de zomer draait u het matras met de katoenen kant naar boven.
 

Vervang het matras tijdig

Zowel uit hygiënisch oogpunt als door slijtage, wordt aangeraden om uw matras na 10 jaar te vervangen. Na 10 jaar is de veerkracht en het draagvermogen uit uw matras verdwenen en is het tijd voor een nieuw matras.