Welk kussen past bij mij?

Het kiezen van het juiste hoofdkussen is erg belangrijk voor een goede nachtrust. Het effect dat een bepaald kussen heeft, hang van veel factoren af. Bijvoorbeeld van het materiaal, de vorm, de hoogte, een eventuele neksteun en de ventilatie.

Slaaphouding

Bij het kiezen van een goed hoofdkussen, is het belangrijk dat u op uw slaaphouding let. Slaapt u het liefst op de rug? Dan heeft u een stevig, middeldik kussen nodig. Een zijslaper heeft een stevig en dik kussen nodig en een buikslaper juist een dun kussen.
 
De Texelse Slaapfabriek heeft verschillende kussens, zowel met als zonder neksteun. Een neksteun zorgt ervoor dat het hoofd altijd dezelfde ondersteuning heeft. Wanneer u op uw rug of zij slaapt, is het aan te raden om een kussen met neksteun aan te schaffen.
 

Kussens met neksteun

De Selene Deluxe heeft een ingebouwde neksteun die je van buitenaf niet ziet, maar die veel ondersteuning biedt. Het kussen is erg stevig en geschikt voor de rug- of zijslaper. Ook de Luna met neksteun biedt veel stevigheid en is vooral geschikt voor de rug- of zijslaper.
 
De Soezz kussens van de Texelse Slaapfabriek zijn er in diverse soorten, geschikt voor de rug-, zij- en buikslaper. De kussens bieden steun, veerkracht en zijn gemaakt van Texelse wol. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en hoogtes, waardoor u voor iedere slaaphouding het perfecte kussen kunt vinden. In deze serie zijn er ook kussens met ingebouwde neksteun.
 

Kussens zonder neksteun

De Texelse Slaapfabriek heeft ook verschillende goede kussens zonder neksteun. De Selene zonder neksteun heeft een doorgestikte hoes van wolvlies die voor veel stevigheid zorgt. Het kussen wordt opgevuld door scheerwollen bolletjes. De Luna zonder neksteun heeft ook een vulling van scheerwollen bolletjes, is plooibaar en gemakkelijk op te schudden. Deze kussens zijn vooral geschikt voor de rug- en zijslaper.
 
Voor alle houdingen is het Scharreldons kussen of het Noorderhaaks kussen een goede optie. Dit zijn luchtige en zachte kussens, gevuld met dons en veren.