Welk dekbed past bij mij?

Wordt u ’s nachts regelmatig wakker omdat uw dekbed niet goed ventileert of juist te veel warmte laat verdwijnen? Met de dekbedden van Texeler slaapt u elke nacht comfortabel en lekker zacht. Wollen dekens zijn ideaal in het regelen van een aangename lichaamstemperatuur. In de winter beschermt wol het schaap tegen de kou, maar in de zomer zorgt het juist voor verkoeling. Dit werkt hetzelfde met het wol in een kwaliteit dekbed van Texeler.

Bij het vinden van een goed dekbed, is het belangrijk dat u een dekbed kiest dat minstens 20 centimeter langer is dan uzelf. Daarnaast is de juiste warmteklasse essentieel.
 

Vier seizoenen dekbed

Texeler heeft een ruim aanbod aan vier seizoenen dekbedden. Een seizoenen dekbed bestaat uit verschillende wollen dekens, die u afhankelijk van het seizoen aan elkaar kunt koppelen. Zo is er een licht wollen dekbed voor in de warme periode en een zwaarder dekbed voor in het voor- en naseizoen. Door deze twee seizoensdekbedden aan elkaar te koppelen, ontstaat een heerlijk warm deken voor in de koude winterperiode. Uiteraard is het seizoensdekbed verkrijgbaar in verschillende maten.
 

Warmteklasse van het dekbed

Wilt u toch liever een ‘enkel’ dekbed? Er zijn verschillende mogelijkheden. Het is belangrijk om vooraf goed vast te stellen of u het snel warm of juist koud heeft in bed. Daarnaast speelt ook de temperatuur van uw slaapkamer een grote rol. In Nederland hebben de meeste slaapkamers een temperatuur van ongeveer 17 graden Celsius. Een voor- en najaarsdeken (200 grams of400 grams) zou dan het beste zijn. Heeft u een frissere slaapkamer of heeft u het ’s nachts sneller koud? Dan is het verstandiger om te kiezen voor een winterdeken van 600 gram. Voor de warme periode zijn er natuurlijk ookzomerdekbedden van 120 gram verkrijgbaar.
 
Slaapt u met uw partner onder hetzelfde deken, maar worden jullie het niet eens over de juiste warmteklasse van het tweepersoons dekbed? Kies dan voor de Texeler Special. Dit 2-persoonsdekbed bestaat eigenlijk uit twee dekbedden met aparte vulgewichten. Deze delen kunnen eenvoudig aan elkaar geritst worden, zodat u toch fijn samen slaapt onder één groot dekbed.
 

Waarom Texelse schapenwol?

Wilt u een wollen dekbed kopen, of twijfelt u nog? Het is goed om te weten dat schapenwol een heilzame werking op het lichaam heeft. Schapenwol bevat lanoline (wolvet) en kan in combinatie met de weldadige warmte van het wol helpen bij reuma, spierpijn of gewrichtspijn.
 
Wist u al dat de wol in de dekbedden van Texeler als enige wordt ontstoft? Mensen met een stofallergie slapen hierdoor probleemloos onder een wollen deken van Texeler. 

Toch liever een donzen dekbed? De Texelse Slaapfabriek heeft ook een ruime collectie aan donzen dekbedden, van het merk Waddendons. Ook deze dekbedden zijn er in verschillende warmteklassen en seizoensdekens. Er zijn dekens voor het hele jaar, voor de winter, voor de zomer en voor de herfst. Uiteraard is het dons in deze dekbedden van de allerbeste kwaliteit.