Waddendons

We zien ze letterlijk vliegen. Duizenden wilde eenden, die neerstrijken op het Wad. Het is altijd een betoverend geziccht. Zodra het eb wordt, scharrelen ze hun kostje bij elkaar op de vrijgevallen zandplaat. Op de achtergrond zie je de glinsterende zee en kleurrijke luchten.

Als echte Texelaars weten wij dat ons eiland de mooiste, natuurlijke grondstoffen voortbrengt. Al 30 jaar produceren wij dekbedden met wol van het Texelse schaap. Dit weldadige product staat garant voor ongekend slaapcomfort. En dat is precies wat u ook kunt verwachten van onze Waddendons-collectie. hoge kwaliteit en diervriendelijk geproduceerd. Neemt u van ons aan: het slaapt heerlijk luchtig onder dons!

In vogelvlucht
Het Waddengeibed is een ongerept stuk Nederland. Een plek waar je kilometers ver kan kijken. Het getij laat er elke dag haar sporen na. In de winter trekken eidereenden naar het Wad; een voedselgebied vol kokkels en mosselen. Nadat hun buiken rijkelijk zijn gevuld, gaan ze terug naar hun broedplaats rond de Noordelijke IJszee. In deze koude kuststroken van Groenland tot IJsland, is warmte van levensbelang. Donsveren zijn de beste, natuurlijke isolator. Niet voor niets is een dekbed met eidereendendons van topkwaliteit. Boeren en vissers mogen de waardevolle veren op het Wad verzamelen, onder toeziend oog van het ministerie van LNV. Het unieke natuurgebied is ook de thuisbasis van andere wilde eenden. De bekendste is het mannetje met de glanzend groene kop, wit halsbandje en kastanjebruine borst. Jaarlijks broeden er bijna 400.000 wilde eenden in Nederland. Het dons die voor ons wordt geselecteeerd, is gemeleerd van kleur. Zo herkent u direct de herkomst van kwaliteit van uw Waddendons-dekbed.

Bekijk hier de gehele collectie Waddendons