Een eiland met kilometers zandstrand, waar altijd een zeebries waait. Een plek met prachtige natuur, ver weg van de dagelijkse hectiek. Duizenden Texelse schapen sieren er als 'witte wolken' in het landschap. 

Texel trots
Dat is Texel, parel van de wadden. Op dit eiland maken wij matrassen van natuurlijke materialen. Onze fabriek ligt verscholen achter de Waddendijk. Al 30 jaar staan we garant voor ongekend slaapcomfort. Hoe kan het ook anders, als je de beste wol binnen handbereik hebt? De Texeler Wolmatras uit onze collectie is veerkrachtig en ventilerend. Verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen en geschikt voor elke slaapvoorkeur. U kunt heerlijk wegdromen óp de wol.

Natuurlijke materialen
Texeler haalt het beste uit de natuur. We combineren krachtige materialen, die stuk voor stuk unieke eigenschappen hebben. En dat voelt u meteen. De matras is zacht en tegelijkertijd veerkrachtig. Na een nachtje slapen wordt u uitgerust wakker; klaar voor een energieke dag.

Texelse lamswol
De fijne lamswol is wereldwijd bekend vanwege de superieure kwaliteit. Texelse wol is de perfecte, natuurlijke ventilator. Dat betekend geen klamme plekken meer op drukpunten als schouders en heupen. Tegelijkertijd is de krullend wolvezel veerkrachtig en isoleert hij als de beste. De matras is niet voor niets afgewerkt met een dikke wollaag. U slaapt dus 's zomers en in de winter op een prettige temperatuur.

Katoen
Katoen is een krachtige natuurvezel. mensen verwerken het al 4.000 jaar in kleding, tassen of bedlinnen. Logisch, want katoen is elastisch, sterk, luchtig en vochtdoorlatend. In combinatie met de lamswollen vulling is het een comfortabele afdeklaag voor uw matras.

Talalay latex
Latex is een natuurproduct uit Azië en Zuid-Amerika. Het veerkrachtige materiaal ontstaat als je melksap uit rubberbomen verwarmt. Wij geven de latex een extra behandeling. Dat resulteert in een open celstructuur, waardoor de matras nog beter ventileert en uw lichaam ondersteunt.

Vering
Een goed matras is veerkrachtig. In de boxspring en de matras verwerken wij meer dan 820 veren per m2. Dit geeft de ideale ondersteuning en drukverdeling. Elk deel van uw lichaam ligt ontspannen op de matras. Belangrijk voor een heerlijke diepe nachtrust.

Bekijk hier de gehele Texeler matrassen collectie