Typisch Texels
Het eiland Texel heeft lange zandstranden, prachtige natuur, een rijke VOC-historie, een eigen veerboot en vele producten van Texelse bodem. Maar de trots van het eiland is beslist de 'Texelaar'. Ons eigen stamboekschaap, dat wereldwijd wordt geroemd. Niet alleen vanwege het uitstekende lamsvlees; ook de wol staat bekend om zijn superieure kwaliteit. Wij verwerken uitsluitend deze zuivere scheerwol in onze collectie. Want alleen de beste wol is goed genoeg voor uw slaapcomfort.

Uniek ras
De 'Texelaar' geeft al eeuwenlang een prachtige wol. De officiele historie start in 1909, het jaar waarin het Texels Schapenstamboek is opgericht. Een groep Texelse schapenfokkers bewaakt nog altijd de zuiverheid van het schapenras. Mede dankzij hun vakmanschap kunnen wij rekenen op een continue, hoge wolkaliteit. Daarom heeft Texeler zich verbonden aan de verenigign van Texeler schapenfokkers.

Jarenlange ervaring
Texeler kent als geen ander de unieke eigenschappen van Texelse schapenwol. Heerlijk warm in de winter, koel in de zomer. Onze fabriek, vlakbij de dijk in havenplaats Oudeschild, heeft jarenlange ervaring met dit natuurproduct en de juiste weeftechniek. Het resultaat? Een prachtige kwaliteitscollectie met dekbedden, futons, kussens en onderdekens voor iedere slaapwens.

Bekijk hier de gehele collectie Texeler